18 Nov

Längesen som vanligt..
 
Dussi tränas någon gång ibland och sköter sig superfint. Senast var vi dock halvt i diket ett par meter. Men de var då de plötsligt kom fram en som var ute och gick med sin jakthund. Hon kastade sig runt men lugnade sig snabbt så hoppade bara ur och ledde henne i stället och då tog vi oss förbi. Det var även första gången hon börjat flåsa när vi varit ute. Hade snöat kanske 6-7cm över natten och var inte plogat. Tog det bara lugn och hon var rätt loj påväg bort. Men hann knappt vända så drog hon järnet och fick hon knappt att skritta påvägen hem. Så då vart hon lite flåsig men gick snabbt ner i puls igen. Så känns kul att hon ändå är så taggad även om det i fredags bara var påväg hemåt.
 
Genova går det ganska bra med. Vi tar det riktigt lugnt nu så hon inte ska känna sig minsta pressad och förhoppningsvis inte få nå mer frispel me o stegra o försöka springa iväg. Hon har varit på lite sämre humör ett tag nu men verkar som de haft ganska mycke o göra med att dom sovit inne. Nu har dom varit ute varje natt förutom i lördags och hon är på mycket bättre humör. Sen tror jag hon tyckt det varit lite kallt då hon tappat lite och inte heller satt så tjock vinterpäls så hon har fått på sig ett fleeceregntäcke nu och verkar helnöjd!
 
Sen verkar det som att de äntligen ska bli kallt hela tiden nu slutet på veckan så då kanske vi kan ta hem en storbal hösilage och då får dom ju fritt igen. Nu har dom 8-9kg hö var och sen massa halm.
 
Var varning för storm i lördags och därför fick dom sova inne. Marlen hade tjejkväll här och de skulle först vara i grillkåtan o sen bada badtunna. Var typ världens storm när dom väl skulle bada men i kom dom en stund. För oss gick det rätt bra. Var något enstaka träd, tråden blåste lös i sommarhagen och sen var de nå smågrejer som båste runt. 
Dock gick det inte alls bra för bonden Mats-Åke. Halva taket på hans ladugård har lossnat och den inte alls så gammal. Så både jag och Robin var rätt förvånad då att våran lagård stod helt intakt.
Tidigare förra veckan fick pållarna komma över i sommarhagen då vinterhagen frusit ihop helt guppig av hovar. De gillade dom verkligen. Sprang järnet rätt länge och hann även få lite bilder. Dock var ljuset rätt kasst men man ser dom ju.. Men nu blir det nog att ringa hit hovis igen så dom får på sig vinterskor. Nu i veckan har det varit plussgrader och dessutom storm och nu är det kallt igen. Så är som en skriskobana precis överallt och hästarna rör sig knappt då dom typ halkar runt :( I söndags fick Robin ta fart flera gånger innan vi kom upp på gården då det bara var blankis så det bara spann..