12 Januari

Dags för uppdatering igen. Ledigheten slut och dags för första fulla veckan imorn. Urs och fy vad jag är trött och mycket pga detta usla jävla vädret med plusgrader och bara massa is.. Vill så innerligt ha massa snö och -15. 

Matilda som var här över julen har åkt hem. Hon hann iallafall rida Dussan litegrann. Annars tycker jag jul/nyår är ganska utmattande med massa folk som man ska träffa. 

Pållarna blev klippta igår och nu är väl tanken att träningen ska tas igång på allvar. Genova tycker jag nästan bara blir bökigare att klippa varje år. Igår fick jag knappt ens klippa henne under magen och bogen med den stora maskinen så tog ganska lång tid att ta resterande med den lilla. Men tycker de är så mycket behändigare med visitering och linimentering när inte massor av päls är ivägen.

Körde båda idag och det var väldigt mycket att köra med. Så jäkla skönt att komma tillbaka med Dussan och slippa att hon är helt genomblöt i svett. Nu var hon bara lite varm under selen. Pigg och stark var hon dock precis som vanligt.
Genova hade jag förberett mig på att hon kunde va lite väl pigg. Det hjälpte definitivt inte att vi hade ett kallblod i släptåg första halvan och sedan när vi skakat av oss den så bara en liten bit till såg vi ett varmblod långt där framme som hon såklart tog fart mot. När vi passerade även denna nästan tillbaka på travet så undrade kusken om jag hade lite väl mycket att köra med. Jodu kan man ju verkligen säga, vi galopperade kan ju också meddelas annars hade vi ju aldrig varken hunnit ifrån eller ikapp en storhäst. Hon brukar ju aldrig vara direkt het och ligga på massor med idag var hon verkligen påväg att krypa ur skinnet.
Dom var iallafall superfina bägge två och kände verkligen hur jag fick igång lite pepp inför säsongen så nu hoppas jag detta håller i sig från mitt håll även fast jag lär vara dyngslut på veckorna när jobbet drar igång igen. 

I övrigt känns de lite kaos här hemma då det varit lite osäkert med boendet och även om vi nu verkar få bo kvar har vi hittat en ny lägenhet som Robin är väldigt sugen på så blir kanske att vi flyttar då innan sommaren typ. Är inget helt klart ännu men känns som det lutar mot det. 
Så storhästen får nog ligga på is ett tag till tyvärr tills allt i mitt liv lugnat ner sig. Även om den jag är sugen på och länge varit fortfarande verkar osåld så kommer det väl alltid nya hästar när det passar bättre till..







Annars har jag börjat ta tag i min statistik och hittade ett cirkel diagram där jag roat mig 🙈
Jag har trots allt aldrig kollat igenom min statistik så mycket förut men återigen verkligen sjukt hur fina ponnyer jag haft och hur otroligt bra det gått.

tränarlicens
151 lopp
50-23-15
33 segerprocent
58 platsporcent

körlicens
208 lopp
57-27-19
27 segerprocent
49 platsprocent