30 Juli

Inser att jag glömde publicera igår så då får det komma nu istället.

Hemkommen efter Bodens dubbeltrav. Varit så jäkla seg idag men iallfall tagit mig i kragen, packat upp både hemma och i stallet. 

Pappa och Robin åkte tidigare till Boden i torsdags för att hinna få upp husvagnen. Jag väntade tills Matilda slutade jobbet så drog vi iväg. Kom fram på kvällen när det var trav men båda var otroligt lugna. Inte en endaste gång skrek dom efter varann trots helvägg mellan boxarna. Vi fick möjlighet att flytta sen till ett större stall när tävlingarna var över vilket de andra gjorde. Men det tyckte jag bara var perfekt så fick jag ett helt stall för mig själv! 





Var även många hagar som fanns ledig, dock många med gräs i vilket jag inte ville ha. Men fanns en bakom travskolan som var toppen. Så där gick dom och hade de gött dessutom slapp jag konka vattenhinkar för slangen räckte 😉.
Annars har jag väl både ris och ros till tävlingarna men så brukar det väl vara.

På fredan var ju tyvärr Dussis lopp inställt. Så for ut en sväng med henne före tävlingarna. Kändes fin men lite väl på gasen. 

Sen var det bara vänta tills Genovas tur. Var fin i värmningen, lite loj men kändes onödigt att peppa upp henne för mycket då loppet trots allt såg väldigt bra ut på förhand. Fick en bra start och drev verkligen ingenting. Såg att vi närmade oss dom framför ändå och den bakom kom längre ifrån. I första kurvan galopperade en framför och då tog hon också något skutt. Tror det mest var för hon sprang så ofokuserat och jag bara finåkte. Ställde sig snabbt och värvet till mål var vi i ledningen. Skötte sig fint ända in i mål och fixade 5e raka! Trodde faktiskt det gått runt 55 men fin tid på 52. Kändes bra att hon inte behövde ta ut sig speciellt då det var längesen hon startade 2 dagar på en dubbelhelg.






På lördan blev det en tur på western farm sen var det aktiviteter på kvällen med middag. Dom andra ville stanna i husvagnen så blev bara jag som åkte. Gillar dock inte tacos som de bjöd på men de kan man ju inte gnälla på. Han också träffa moster och kusiner en sväng vilket var trevligt då vi tyvärr ses väldigt sällan.

Sen tidigt morgon i stallet söndag så dom hann käka frukosten ute. Första start redan 10. Tidigaste laget för min del men förstår mycket väl tanken. Först ut var Genova som var lugn även idag. Gasade på nå bitar och kändes bara fin. Väl i loppet kom hon iväg bra. Blev lite störd i första kurvan när hon skulle mellan två hästar med en utanpå som galopperade. Då tappade hon travet lite och tempo men snabbt på det igen. Fortsatte passera hästar och in i sista kurvan var hon ikapp ledaren. Passerade även den lätt sen lugnades tempot något men kunde segra enkelt även här! Det enda jag är lite besviken på henne är att båda dagarna var hon närmast hopplös i vinnarcirkeln. Ville inte alls stå stilla och studsade och flög.. Aja huvudsaken är ju att hon sköter sig i loppet men ändå.




Sen var det snabbt av banan, såklart fick jag dopingprov som om jag inte var nog stressad. Lämnade henne där sen iväg till stallet och byta med Matilda. Hon hade sett till att Dussan var redo för värmning efter genovas lopp så skickade henne till dopingen.

Ut med Dussan som fick börja luuugnt på rakbanan. Sen lite tempo bitvis och kändes jättefin. Dock lite lätt så tvär kastade på ett par avklippta boots fram innan det var dags för lopp. Suuperdeg i både defilering och provstart. Ville dock inte tagga upp henne så hon inte blev stressad. Fick en rätt dålig start men började sen gnata på. Första biten gick väl rätt långsamt men började sen få upp tempot ordentligt och passerade klungan på bortre långsidan. På upploppet fick hon tyvärr en ordentlig galopp och tappade mycket men lyckades behålla 3e platsen och kom imål precis på rekordet. Så fruktansvärt nöjd med henne och kändes otroligt fin. Hade hon inte tappat travet hade det då blivit en fin rekordsänkning och känns så skönt vi är på rätt spår igen.