Umåkers dubbeltrav

En vecka senare kanske man ska uppdatera hur det gått.


Vi börjar med Dussi. En 5e plats på fredan och en 4e på söndan. Tyvärr var hon sig inte alls lik. Trög och inte alls speciellt löpsugen. Värmningen på söndan var helt värdelös. Kunde inte få travet att stämma. Väldigt stressad och galopperade hela tiden.. I med bomull efter värmning men de gjorde ju inte att jag fick mer att köra med i loppet men vi tog oss iallafall i mål. I övrigt verkar Dussi satsa på 5e platser i år. Gjort 6 starter i år. 3 5e. 1 diskad(som 5a), 1 4e(med en framför diskad) samt 1 seger..

Sedan Royal som började med att vara riktigt jäkla bråkig i värmningen att jag var orolig om vi ens skulle ta oss till start.. Men med lite övertalning kom vi iväg och som han gjorde det! Festina var omöjlig men han håller 2a platsen och sänker rekordet 7 sekunder. På söndan var det 15 hästar med och såg riktigt tufft ut. Kommer iväg jättefint men snubblar tyvärr till ca 800kvar och tappar mycket men kommer ändå i mål första oplacerad på nytt rekord igen till 2.35 och sänker 9 sekunder under helgen! 

Sist bästa älskade Genova. Först får man lite ångest att man inte anmälde till fredan då loppet gick oroligt långsamt men men.. Hon var rätt upprörd inför värmningen men sköter sig fint och känns hygglig. Tyvärr släppte bilen alldeles för långsamt och hon som springer och trycker sig på vingen.. helt plötsligt var den borta och hon hoppar direkt bilen släpper fältet.. Tänkte direkt att det var kört men kör igång. Tar en stund att få upp tempo men sen ångar hon på fantastiskt. Trycker på ledaren på bortre lång och sen ökar hon bara i ledningen och vinner på 1.53,0!! Äntligen kändes hon så otroligt fin igen som jag vet att hon är.