19 Maj

Ojdå blev visst glömt bort att skriva här igen. Riktig värme har vi då fått i Umeå och med hagar som äntligen torkat upp har mina pållar fått börja sova ute. Första natten inne inatt på en vecka då det ev skulle bli regn och så jäkla skönt det känns att speciellt genova får vara ute och röra sig. Hon blir så jäkulskt rastlös av att stå inne för länge och riktigt dryg att köra.
Har återigen börjat ett ordentligt försök att få henne att lugna sig när vi ska iväg och verkligen inte börja bråka när hon försöker rusa iväg eller stannar. Går bättre vissa dagar än andra.

Tyvärr är det stenhårt efter långslingan och de har dessutom börjat avverka inför nya vägen och är endast till slutet på månaden som vissa ställen får köras på så får se hur detta blir innan slutet.. förhoppningsvis kan jag flytta dem på bete i sommar iallafall och få större hagar och att dem ska få ha de riktigt gött.
Idag blev det att börja mocka ut all skit från i vinter. Hela Avves hage blev klar och mestadels av ponnyernas. Endast hörnet som de använder mest orkade jag inte göra helt klart. Sen blev jag jäkligt less när jag kom dit imorse. Massa vattenmelon och gurka och grejer var inne i båda mina hagar och blir verkligen tokig på att folk ska ge dem grejer utan att fråga.. Vet rätt säkert vem det var och blir så jäkla less att de inte ska vara så, speciellt genova är så otroligt känslig i magen och av minsta lilla är de riktig kodynga som kommer ur henne. Även fast hon får tillskott för magen som ändå gjort det betydligt bättre. 
Roberts hästar har varit sjuka och vi började köra dem igen i fredags efter 2veckors vila, endast 2 veckor kvar att jobba där nu och gör mitt sista helgpass nästa helg. Lite typiskt att det är både på elitloppet och att jag fyller år på fredag men de kan inte hjälpas. Tiden som är nu är det ju verkligen helt underbart att få sitta och köra häst hela dagarna på arbetstid men tyvärr är ju detta inte konstant. Mina händer har då blivit bättre av att vara här och har jag tur så går de bättre även när jag går tillbaka på lacken. 
Eftersom Robert pållar varit krassliga har mina också fått träna lugnare för att vara på den säkra sidan men tror det börjar vara dags för nå banjobb och se om vi kanske tar oss ut i nå lopp i år haha.