25 Februari

Ännu en vecka som swishat förbi. I tisdags var hela högen såå jäkla fina i träningen och speciellt Dussan var jag så jäkla nöjd över. Efteråt skulle jag åter prova med höhäck åt ponnyerna. Dit med en pall och 3 pallkragar. Sen när jag skulle skriva ihop det räcker inte ens skruvdragaren till en skruv innan batteriet var slut.  Vet att Genova river allt annars men tänkte hon får väl riva det imorn och så skruvar jag ihop den på onsdagskvällen. 
Som förväntat var alla delar utspridda över hela hagen men hade varit förvånad annars. Torsdag morgon meddelade Josefin att Dussi var lite svullen i vänster bak och haltade ur stallet ett par steg innan hon blev som vanligt. Var lite svälld torsdag kväll men rörde sig normalt i hagen. Så hon fick ändå sig ut på en tur och var precis som vanligt. Men direkt tillbaka efter körturen ville hon vila på benet och gillade inte alls när jag klämde fram på kotan och Frick bråka ordentligt för att kunna linda bak. Fredag morgon såg man tydligt hur hon fått en svullnad prick framsidan nedanför kotan. Bara öm precis där så hon måste fått en ordentlig smäll typ från när Genova rivit en pallkrage som måste fallit ihop och skjutsat iväg..

Lördag blev en heldag i Bjurholm då planen fortfarande var banjobb och då det var provlopp sköt jag träningen till söndag. På söndag började jag med Genova men var osäker om det ens skulle gå och väl på banan var det riktig isbana. Vagnen sladdade ordentligt när jag försökte volta och efter 500m kände jag att det inte funkade. Hon blev stressad av att vagnen gled omkring bakom henne och fick då inte alls travet att stämma. Så av från banan med henne. Dussan som fortfarande var svälld fick vila trots ohalt men med underlaget kändes de inte värt att stressa upp henne heller. Avve gick en tur men inte för vilket var tanken utan vanlig motion istället. Dock har jag inte varit med om känsligare häst. Nu har hon fått ordentligt skav av tömmarna på rumpan och börjar få slut på idéer hur jag ska lösa detta. Får typ tejpa fast ludd eller något för hon svettas som en gris av att ha ländtäcke i värmen.. 

Idag var det egentligen årsmöte med ponnyklubben och hade tänkt fara bara jag hann klart i stallet före. Vilket jag också gjorde men det hade börjat regna innan vi tog in hästarna och var ordentligt blött på isen. Självklart faller jag på precis samma knä som sist och landar dessutom i ett par cm iskallt vatten och utan ombyte kände jag verkligen att jag inte orkade med något årsmöte idag..