23 Oktober

Skellefteås sista helg är gjord och var blandade resultat. 
Dussi först ut. Efter omstart kom vi iväg hyggligt och var på g att få upp farten ut första kurvan när hon slår på en megagalopp och det tog evigheter innan jag fick henne till trav igen. Väl i trav var alla utom den på massor av tillägg förbi. Trots de så närmnade vi oss klungan och hade hon inte galopperat är jag övertygad att vi fått en fin tid och en topp 3 placering. Dock så passade inte banan och hon hängde en del töm efter galoppen men hon kan bli knäpp i munnen när man får ta i henne så hårt.
Kändes jättefin idag när hon kördes första gången efter starten så det var nog bara något huvudspöke som gjorde att hon hängde töm..

Royal var ut sedan. Fick en bra start men hade dålig motivation och väldigt svårt med banan på bortre långsidan. Dessutom tog han två omotiverade galopper under loppet som han inte brukar men vi kom trots de ändå i mål i bra trav hela vägen.

Sist min fina Genova. 200m tillägg återigen då proppeb var precis likadan som sist. Var nära att bli tidig i starten så kunde inte riktigt ladda som vi brukar. Kom iväg och fick en galopp efter typ 100meter. Efter det tuggade hon på ordentligt och ca 900m från mål övertog hon ledningen och kunde springa bekvämt sista varvet och vinna enkelt. Är ändå imponerand av henne att springa 1.48 i söndags. Visste redan om att hon var egentligen för gammskodd för att fungera perfekt. Dessutom passade inte banan och hon fick skav av ena gamaschen. Även hon motionerades idag och kändes fin.

Flytten går det dock lite tyngre med. Vi har fått inse att slanorna inte räcker och min hage för tillfället inte går att få upp iom detta. Förhoppningsvis kommer det så snart som möjligt. Robin har lovat hjälpa till i helgen med de som går. Han är nämligen i Stockholm på utbildning mån-fre oturligt nog.

Matilda är också i detta nu på g till Umeå för att stanna resten av veckan! Hon har sagt Dussan ska hinnas med att få nått ridpass så det blir perfekt.

En sak jag dock tyckte var riktigt tråkigt med Skellefteå var att när jag tittade på täcket i måndags inser jag att jag alltså fått ett i storlek 135.. Tilde pratade dessutom med ansvarig och tyckte det var en dålig ursäkt att hon själv tidigare fått täcken i shettis storlek på andra banor. Tycker de verkligen inte spelar någon roll, är väl ändå meningen att hästen som vinner loppet ska kunna använda täcket annars är det ju till liten nytta. Du gör det mindre för mig som ändå hunnit få en hel del täcken men känner bara att tänk om någon vinner sitt första lopp och det är flera storlekar för stort så en omöjlighet att kunna använda på ponnyn.. provade det på ett kallblod som står i vårat stall, tänkte det kanske var felmärkt men näe det passade henne perfekt.