27 september

Efter en hektisk förra vecka är det lite lugnare nu igen, riktigt härligt!


Förra veckan var Helena utomlands så hjälpte henne o köra Amigo sen paniken med skoning på Rogge så de fick göras en kväll.. förutom mina pållar och dessutom heldag på solänget i lördags.

Där var Genova först ut och hon blev återigen så övertaggad.. Började resa i volten och greja så fick ena skammen över rumpan.. bara kliva av o rätta till men börjar bli less nu... Kom iväg bra och var snabbt utvändigt ledaren. Där låg hon och pressade tills gon plötsligt slog galopp. Vet ej om det var för att amabbhästarna började närma sig. Sen tog hon återigen galopp och kom i mål som 4a men nytt voltrekord på 55! Utan galopp hade hon nog sämst varit 2a och känns att det finns mycket fart kvar i henne..

Sedan Dussis tur. Blev en omstart och hon började stressa lite men kom iväg bra i starten. Låg länge utvändigt en som tjoade och greja så fick mest lugna henne men hon gick fint. Tyvärr en galopp ca 800kvar helt oprovocerat och travade bra efter de men inte riktigt samma tryck de brukar va i henne. Men då gick hon också med både bomull och huva eftersom hon var så sjukt stressig på Umåker senast. Men 3a i mål på 08,9. 2a snabbaste volttiden så helt klart nöjd!

Även Royal skulle ut i ett lopp.. Men tyvärr strök banveterinären honom för hälta. Det är absolut inget fel på honom och halt är han definitivt inte. Han brukar kunna vara lite halv knackig innan loppet. Men det är bara att bita ihop och träna på. Veterinären var verkligen ovanligt sträng och många ponnysar fick startförbud under dagen..

Sen igår var det dags för final i unghästserien för Avve. Idealtid 1.28 vilket jag aldrig varit nära att köra med henne.. Först kör de iväg defileringen väldigt tidigt. När jag skritta upp på stallbacken ser jag att de är på väg ut i defilering så fick skynda mig in på banan.. Kom iväg fint i återkallade starten trots 9e spår. Även i den giltiga kom hon iväg bra. In i första kurvan tar hon en galopp där hon tappar mycket. Efter de går hon som ett spjut och har aldrig kört så fort med henne tidigare. Sist i mål men på 1.32,0! Dessutom med ett sista varv under 30. Ändå var hon för peppad och kunde knappt skritta hem. Så nu blir det att försöka premie nästa gång och nu känns det faktiskt inte helt omöjligt! Sen har jag förhoppningsvis kommit på vad som orsakar hennes galopper vilken vore fantastiskt skönt.