Provloppsdebut

Idag var det då dags för Dussi att vara med i sitt första provlopp. 
Lastningen gick suprfint tog väl max 5minuter att få på bägge. 

Var på plats vid 5 och provloppet skulle gå 7.  Genova tyckte inte alls det var nå roligt och skrek nästan heeela tiden. Dussi var coollugnt i stallet. Stod som ett ljus hela tiden när vi selade!
Värmde med alla de andra som skulle vara med och det blev lite myckt för henne idag skulle jag tro. 

Från början skrek hon hela tiden. Gick knappt att styra och kikade verkligen på allt som fanns. I andra kurvan vart de tydligen jättefarligt med alla reklamskyltar så hon springer mitt i banan och vägrar springa längre ut mot dom. Samtidigt kommer det en storhäst i fullfart i rätvarv och då hoppar hon och försöket vända. Gick bara bra och sen fortsatte hon med de andra. Lugnade sig mer och mer varje varv men springer dåligt. Travar knappt så börjar hon galoppera och vill inte ställa sig i trav igen. Vi värmer totalt 3bakvarv i lugnt takt. 

Lånar ett par boots till frambenenen eftesom hon gått med tunga ridskor hela vintern och hoppas det ska gå bättre till provloppet. 
Eftersom det var licenstagare med var det 2återkallade starter innan den giltiga vilket var bra. Hon följde nr1 i rygg jättefint men när vi ska vända upp blir det kaos för henne. Hon blev lite sen i starten och får då massa ponnyer överallt och försöker kasta sig åt höger och stanna. Men hon lugnar sig snabbt och sköter de övriga jättefint. Kommer iväg fint men ligger i tredjespår in i kurvan så vi får backa lite. Hon hade lite svårt i kurvorna och tappar mycket. Tar dock inte i någonting alls och lallar bara på hela tiden. Direkt jag försöker smacka på lite blir det bara galopp. Ligger vid quicksilver hela loppet och hon springar väl hyffsat trots att det känns som att hon knappt lunkar. Ligger lite efter in på upploppet då hon återigen fick problem i kurvan. Får fart på henne på upploppet och hon travar på riktigt fint tills vi ligger jämsides med silver då galopperar hon direkt.. Tyvärr glömde jag klockan så vet inte riktigt hur snabbt dey gick. Tydligen gick carro 3.12 och vi var ganska långt före henne. Enligt silvers ägare ska han ha gått 2.35 och vi var precis bakom. Dock har jag lite svårt att tro att det gick så snabbt då hon verkligen inte tog i någonting alls. 

Idag var hon superduktig att duscha. Stod helt stilla och fick även blöta huvudet utan att hon tyckte det var allt för hemskt.
Robin orkade tyvärr inte fota men jag tror att det var någon som gjorde de så ska försöka hitta någon bild. Nu är det bara att ladda tills på tisdag då det är dags för provlopp igen! 

Så trots allt är jag ändå ganska nöjd. Bara sprungit ett halvt varv på banan tidigare. Var massa ljud och hästar som kom från alla håll. Jag vet att hon kunnat springa otroligt mycket snabbare om hon fokuserade lite men samtidigt är det försåeligt då hon aldrig gjort något liknande i hela sitt liv.