30 Sept

Då det mesta faktiskt bara gått piss har jag inte direkt orkat uppdatera.

Fortsatte strula med bilen och i onsdags kväll fick jag äntligen hämta igen den två veckor senare. Så nu är den iallafall hämtad, besiktad och i drift igen, jävligt tur i oturen att jag varit arbetslös annars hade de inte varit roligt att lösa dess två veckor. Nu när bilen är tillbaka så är det väl dags att plocka ihop sommarhagen igen också. Verkar dock inte vara en rolig vecka med mycket regn så det får bli en dag med bra väder. 

Ponnyerna flyttade tillbaka förra fredagen iallafall, inte det minsta brydda över det då dom väl antagligen kände igen sig. Ny pålle har vi också fått in i stallet som dock verkar vara på g att utlånas/säljas. Det bästa är ju helt klart att ha mjukare vägar att köra på igen och där skorna inte slits lika mycket. Tycker jag inte gjort annat än byta skor på damerna i sommar går bara en liten stund så är dom slut. 

Dussan startade iallafall i Boden förra helgen. Tyvärr inte alls nöjd med henne. Hade ett jättefint lopp på papper men hon försökte springa under vingen innan starten gått och skulle gissa det var vad som blev tok. Öronen tog i vingen och då kastade hon sig bakåt och svinstressad. Sedan galopp i starten. Sprang väl på hyfsat på långsidan och sedan två stora galopper direkt efter varandra ut ur andra kurvan. Sp blev diskad tyvärr. Dock har jag förhoppningsvis hittat iallafall en grej som kan vara en stor del i henne problematik. Gör mitt bästa att försöka lösa detta nu men har tyvärr insett detta är något hon gjort mer eller mindre en längre tid och absolut sen hon började gå ner i tiderna. Så mycket möjligt det kommer ta en stund att träna bort. Men vore så jävulsk skönt om man skulle få henne att fungera ordentligt. Visst hon kommer aldrig vara en elithäst men 2 minuter ska hon absolut fixa att gå även fast hon inte har den bästa skallen. Så därför valde jag att inte anmäla henne till Skellefteås heldag utan vill se först om vi kommer nånstans. Finns ett insprängt här om två veckor vi får se hur hon känns om jag tror det kan ha blivit någon förbättring. 
Royal hakade också på och gjorde boden debut. Travade riktigt fint faktiskt men tyvärr har han ännu sämre löphuvud än dussi. Skötte sig iallafall super i starten där han varit lite knölig på slutet. Sen bromsar han ordentligt och väntar in när de närmade sig bakifrån. Samma på upploppet tyvärrr. Blev trea men var väl slagen på andraplatsen med ett huvud typ och det var absolut bara för han inte ville vara före.. Tiden var hyffsad ingenting att hurra över kanske men nu när travet börjar stämma bättre och bättre är jag övertygad om att tiderna snart kryper neråt. 
Även Genova var anmäld men tyvärr var hennes och ungefär varannan prop på hela dagen inställd.



Sen var det en fullspäckad Skellefteå helg framför oss. Min mormor har fyllt 70 och min moster 40 så på lördagkväll var det 110 års kalas i Blåfors. Som tur är var Jens Eriksson med familj så snälla att ponnyerna fick sova hos dom inför tävlingarna. Dussi fick då följa med som moraliskt stöd åt Genova. Hade inte fått mycket sömn natten mot lördagen och blev inte speciellt mycket mer mot söndagen heller. Var jättetrevligt och kul att träffa släkten igen då det tyvärr inte händer speciellt ofta. Upp och iväg mot Ursviken för att lasta damerna för Genovas lopp på Skellefteå. 

Hon var jättefin när jag körde i fredags så trots våra 200meters tillägg hade jag en bra känsla i kroppen. Lugn och fin i värmningen och sedan blev det tyvärr två omstarter. Var lite orolig då hon ibland börjat tjura ihop tidigare vid omstart. Men gick jättebra och fick en bra start även i den giltiga. Visste att talang väl skylt vara det värsta motståndet och såg att jag knappade in på honom heldag tiden och såklart även dem övriga. Varvet från mål var talang i ledningen och jag la mig i rygg genom kurvan. Dock tyckte jag det gick för långsamt så vred ut för att pressa på honom. Fick upp tempot och låg utanpå resten av loppet tills jag manade på henne lite mer på upploppet så stegade hon förbi och vann med en halv längd på nya rekordet 1.46,5! Är verkligen så djupt imponerad av henne som blivit så jäkla komplett. Har som alltid sagt hon bara går kortlopp men verkligen växlat upp många snäpp detta året också. Inga som helst problem nu över 2340meter och kändes som att hon lätt fortsatt ett varv till i samma tempo. Känns verkligen som att hon har många sekunder kvar att sänka om vi fortsätter starta på. 
Sen var hon precis som vanligt ett rövhål direkt vi kommer till vinnarcirkeln. Stegrar först och får skalmen över ryggen när jag fortfarande är kvar i vagnen... Dummar sig när de stackarna i vinnarcirkeln ska leda igång henne så jag gör de för allas bästa. Är ju av denna anledningen jag vill ha någon med mig som kan hjälpa mig där som känner henne så hon kan bete sig hyffsat.. ska det gick iallafall bra men sket i alla priser och hämtade de istället på inskrivningen. 








Sen måste jag såklart gratta duktiga Pollypuff och Vendela som var två i kriteriet med minsta möjliga marginal! Inte dåligt att få vara med i deras team heller!