31 December

Äntligen är detta skitår snart över. Var längesen jag tyckte det mesta gått så dåligt mest hela tiden. Tävlingsresultaten går väl inte att klaga på men precis allting annat har bara varit dynga.. Det dock absolut värsta med 2019 är att jag går in på mitt sista år som ponnykusk. Försökt förneka och ignorera så gott det går men nu är det tyvärr ett faktum. 

Dussan fick jätteproblem med en karled, kort efteråt ett ordentligt broddtramp på samma ben och var besvärad av detta länge. Hon var så otroligt fin Jan/feb och såg så mycket fram emot säsongen med henne. Sen detta och när hon äntligen började komma tillbaka så har vi blivit störda av andra ekipage mestadelen av loppen i år.

Genova var jag helt ärligt lite bekymrad över i vintras då hon inte var så bra som jag hoppades i träningen och rätt oinspirerad. När tävlingssäsongen väl började visade hon verkligen vilken otrolig pålle hon är. Börjar med 6 raka segrar på bra sätt och sänker sig till 49! Därefter en 4e plats i dubbelhelgsmästaren med en tappad tåvikt annars hade hon varit längre fram. Tog senare den dagen sin 7e årsseger. Sista starten i silverörnen där stämde det dock inte alls. Hon fastnade i en vattenhink under umåker och fick efter det en knöl just över utsida knä. Knäkappan låg precis där och dagen efteråt var hon väldigt svullen och var nog detta som spökade för henne. Nu efter ordentligt vila är det fortfarande en liten bula kvar men inget som stör henne. Utifall den skulle ändras nu när hon körde igång igen blir det in på kliniken och kolla upp det ordentligt men har svårt att tro den ska vara ett problem. Något som dock varit värre är att hon varit lite halvhalt och inte riktigt varit 100 i aktionen alla dagar i sommar och därför har hon tränats försiktigt och inte vågat hålla igång henne så mycket jag egentligen velat. Resultaten är som sagt ändå otroliga men något har inte varit helt 100. Hoppas att hon nu efter denna ordentliga vila och nu en försiktigare igångsättning ska fortsätta utvecklas lila fint nästa år.

Avve har inte alls varit någon hitt med detta året. Skadorna har kommit på löpande band och så fort hon läkt och börjar kännas fin i träningen har något nytt strulat. Nu senast det ordentliga trampet som hon tillslut börjar repa sig från. Jag hoppas innerligt att hon har gjort bort sin otur nu och att vi äntligen ska få komma ut på banan vi med.

Bytt stall har vi också gjort med blandade känslor. Tyvärr trivs jag inte speciellt bra och Genova verkar inte heller trivas jättebra. Vi kämpar på och försöker göra det bästa sen får vi se om vi försöker flytta pållarna eller hur det blir. 

I övrigt har det också jävlats mycket och för tillfället känner jag mig rätt less på det mesta i mitt liv.. vill byta stall, jobb, bil och flytta men det är svårt att veta vars man ska börja.

Försökte ändock sluta på bästa sätt. Var tyvärr riktigt snöstorm ikväll men det stoppade inte mig. Först en sväng med Avve dock fick vi vända då ett träd fallit över vägen. Sen första passet med Genova på länge och hon var toppenfin och har svårt att förstå meningen med att ta det lugnt. Hann göra två tvärvändningar också för nån kvist som låg på vägen. Precis som vanligt när hon har överskottsenergi. Robin fick sluta tidigare från jobbet så han hann hem och strax dags att se fyrverkerier. Bilder på mina hjärtan från ikväll när de var klara i sina pyjamasen inför kvällen.