31 Mars

En stor sten som lyfts från mina axlar idag. Alla pållarna har idag fått följa med till finska veterinären som äntligen kom hit igen. Dussi fick kolla upp sin skada jag varit så orolig över. Efter en röntgen visade det sig vara bästa tänkbara. Ingen skada varken på skelett eller ligament. Bulan som är kvar trodde hon mest troligt skulle vara kvar då det blivit lite ärrbildning men det var absolut ingen fara.

Genova fick först böjas och var helt ua. Hon tittade även på hennes knöl ovanför knäet. Blev ingen röntgen men hon klämde ordentligt och kände sig helt säker på att även detta inte var någon fara utan att även detta blivit ärrvävnad. Sen fick hon sig också en koll kiropraktisk och halsen som varit ett tidigare problem var jättefin nu. Enda hon hittade var på vänster sida vid korset men det lyckades hon släppa på. Trodde det absolut kunde komma från när vi gick omkull med vagnen för ca 1mån sen.

Avve fick sig också en koll med både böjprov och kiropraktik. Ua på böjen med med kroppen hade hon lite mera problem. Först ordentligt stel i muskelaturen vid huvudet, men så har hon ju en hel del tid för sig.. En del knutor där selen ligger. Sen märkte hon tydligt av att hon springer snett och överanstränger höger sidan för att fuska med vänster. Där alla muskler fäster i varandra vid höftknölen på höger sida fick hon jobba med riktigt ordentligt och la även en akupunkturnål där som Avve inte alls gillade. Hon rekommenderade även att hon får massage ett tag regelbundet för att få till spänningarna ordentligt. Så detta kan ju mycket väl vara varför vi har de problem som finns i nuläget. 

Så på det hela är jag ändå väldigt nöjd med dom. Såklart tråkigt att jag inte insett Avves problem tidigare och kanske kunnat hjälpa henne i ett tidigare stadie men nu är vi på väg åt rätt håll. Förutom att Avve blev ordinerad skritt 5 dagar innan träningen återupptas fick alla grönt ljus att tränas på. 👍

I övrigt har det varit jobbhelg och många senare dagar denna vecka. Först Bergsåker i tisdags med en seger och en tyvärr som galopperade i överlägsen ledning på upploppet. Sen tävlingar på hemmaplan i fredags med resultatet 1,1,3,4 och godkänd premie för kallisen. Sen då fortkörning mån/tors som alltid blir välfyllda dagar.

Annars verkar våren kommit hit ordentligt. Det tinar som tusan och fina plusgrader på dagarna även om det då idag blåste förjävla kallt. Men trött som tusan efter en tidig morgon är det snart sovdags med en lång dag imorgon. Robert pratade idag om att det var 19st som skulle röra på sig.