2 September

Redan inne i september och känns som jag inte ens hann inse att sommaren var här innan vi nu har riktigt höstväder här. Varmt ändå men mycket regn aja.

Kan ju iallafall börja med en stor jäkla lättnad för mig som blev klart i fredags och det är att Avve har fått sig en köpare! En tjej från Umeå som jag har lite koll på sen innan där hon ska få gå ihop med hennes kallblodssto vilket jag tror och hoppas ska bli jättebra.

Så av den anledningen går de fortfarande kvar på betet då jag sagt upp Avves stallplats, dom har börjat stödutfodras nu men mår nog ändå bara gött av att fortsätta gå i sin stora fina hage. 

Helgens resultat har väl egentligen varit allt annat än önskvärt men med tanke på det som står ovanför har mitt humör ändå varit på topp.
Fredagens lopp med Amigo blev vi som väntat långt bak och sedan var vi fast där bakom utan att kunna göra så mycket. Men spurtade fint på upploppet när de äntligen blev fritt och vi fick med oss en 7e placering. Han har haft ett uppehåll på tävlingar i sommar och mitt uppehåll har ju varit enda sen Avves premie 2017. Helena önskade att vi skulle komma tillbaka helskinnade vilket vi lyckades med så det får väl ändå vara helt okej.

Lördag morgon upp och iväg mot solänget med Dussi och Royal. Emilia var snäll och kom på travet tidigare än hon skulle jobba för att hinna värma Dussi så jag fick värma Royal. 
Dussi först ut och var uppanmäld i en 06 prop. Spår två och var lite seg men kämpade ändå på i andra spår hela jäkla loppet. Flera problem hon förut skulle blivit helt förstörd av fixade hon utan problem. In i andra kurvan kör den utanpå snävt mot oss och hon skyggar lite inåt och tar nästan i den innanför. Då blir hon lite rädd och ökar tempo (men i trav!) Och vi krokar ihop lite med den innanför. Efter de var de ingen annan växel på henne än att hon sprang med bara. Typ mitten på upploppet kom i princip alla bakifrån ikapp och hon blev rädd och galopperade. Fanns tyvärrr ingen chans att få ner i trav och galopperade över mål. Hade hon travat hade vi fått en tid under 10 och varit 6 ev 7 imål. 

Andra loppet var de precis tvärt om och hon stod läääängst bak. Provstarten hon gjorde var ruggig och kändes verkligen på hugget. Sen när starten väl gick var hon väldigt seg och omotiverad. Skulle gissa att första 500gick på 15 som snabbast. Trodde verkligen att det var helt kört men sen växlar hon upp en jäkla massa och börjar tugga på rikt ordentligt. Tar en stund att komma ikapp men på bortre lång börjar hon plocka lite hästar och springer förbi utan att tveka! Dessutom en häst som länge var innanför drev på ordentligt med både pisk och röst. Visst fick jag sitta och lugna henne men ändå inte så att hon taktade ut eller tvekade som hon brukat. Gick som en kanon på upploppet och var uppe på andraplats. Insåg att vi nog fick nöja oss med en andra och bara försöker få henne att hålla i hela vägen imål. Men strax före mål tar hon en jävla galopp och återigen galopperar över mål.. Verkligen så jäkla besviken då hon ofta gör såhär. Att är det ett ställe hon galopperat på så gör hon det gärna igen. Hade dock inte kunnat göra något annorlunda då hon inte gick att driva för de gick så fort. Hade inte kunnat bromsa mer för att säkra travet i en lägre hastighet för då får hon lätt platsproblem och galopperar. Så försökte verkligen vara håller hennes fokus och kämpa in i mål. Var inte minsta oren eller visade tendenser till galopp innan utan därför känns de som en sån grej som hon hållit på med före att det var på nästan samma ställe som förut. Dessutom sån jäkla otur att hela tiden när vi passerade Emilia var de antingen i galopp eller utanpå någon annan så blev inte heller några bilder. Hoppas dock på att man ser henne i loppet på Youtube för vill hemskt gärna få klocka henne sista 1000 tror de var riktigt snabbt. Räknade även ut att hon kommit imål strax under rekordet och hade verkligen behövt lite medvind med henne.

Royal var som sagt också ut. För ovanlighetens skull såg inte loppet så tokigt ut om han skulle vara så fin som umåker på fredan. Men han var på helt andra tankar tyvärr. Alltid varit ganska startsnabb för hans klass och travat som en klocka. Men för andra loppet i rad galopperar han direkt starten går. Sen sket han verkligen i det fullständigt. Försökte få igång honom hela tiden och provade även vara ordentligt hård med honom men det svarade han bara med att slå bakut istället.. Imål som 4a men så långt från vad han hade kunnat och tiden var ingenting att hänga i julgranen. Återigen inser jag att solänget inte är min bana då det i regel alltid går skitdåligt för mig där




Kommentera här: